Hope öppnar sin första butik i Göteborg

 
 
 
 
 
 
 
Äntligen, jag älskar rena konceptbutiker. Det blir en helt annan feeling än om det säljs på några hängare bland massa andra märken i någon butik, man får inte hela känslan kring märket då. Våra svenska designers är ju i regel så otroligt duktiga på att förmedla hela essensen kring sitt märke i sina butiker, vilket gör att man blir mer sugen på hela "looken" kanske än snarare bara ett palgg.
 
Hope's butiker i Stockholm är väldigt fina, skall bli kul att se hur de tänker utforma butiken här i Göteborg!
 
Ja jag antar att jag får reda på det nästa onsdag!
 
 
 

Klädbiblioteket Göteborg

För er som inte vet vad klädbiblioteket är så går deras affärsidé ut på att hyra ut kläder och accessoarer som, enligt deras hemsida, " ligger rätt i tiden". Vilken toppenidé! 
 
Och vad jag har förstått så kan man även köpa kläder där vintage. Känns ju som ett riktigt bra koncept måste jag säga. Tror dock att de inte fått den uppmärksamheten som de förtjänar, då ingen av mina vänner verkar veta om detta. Så nu upplyser jag mina bloggläsare i hopp om att ni snackar vidare, och i er tur tipsar era vänner om den söta lilla butiken på Haga Kyrkogata 26 i Göteborg. (eller klicka in och läs mer på kladbiblioteket.se)
 
 
 
 
Ni följer väl klädbiblioteket på fb? Gör det. Annars missar ni ju sådana här fina tips som att de säljer ut finfina printade skjortor för en bra peng 299-399 IDAG. Ser ut att finnas till både dam och herr!
Kul med lite annorlunda koncept - tummen upp.
 

Shop Online

Det är lite obehagligt hur lätt det är att klicka hem saker från nätet. Och hur lätt pengarna det kan springa iväg. Jag är väl relativt (?!) ekonomisk i mitt tänkt och tänker igenom mina köp ett bra tag innan, oftast. Men idag blev det ett impulsköp av två otroligt fina långärmade bomullstoppar. En svart - vem är förvånad? - och den perfekta randiga tröjan. Det är samma tröjor som den som Klingan har på sig nedan på senaste omslaget av styleby. Jag längtar till jag kan hämta ut dom, dröjer nog ett litet slag då de ska skickas från vårt grannland. Visar så fort de kommer!
 
 
 
 
När man är hemma sjuk så får man väl unna sig känner jag spontant.

Pluras kök Sicilien

Kan ju vara det bästa feelgood programmet som någonsin skapats. Jag älskar det. Plura. Och hipster-hippien Adrian för att inte tala om Titiyo och hennes sätt att prata. Känns så genomtänkt. Långsamt, nästan som hon tänker igenom allt hon säger innan hon faktiskt formar meningarna fullt ut. Den egenskapen hade man ju gärna haft.
 
 

På tal om skönt snack så var ju Sigge Eklund, mästaren av att släpa ord, och Nina från the Cardigans med i senaste avsnittet. Lätt min favoritavsnitt hitills.
 
 
 
 

Perfect Shirts For Men

Okej, nu kanske jag är lite partisk i mitt urval då jag faktiskt jobbade med dessa skjortor under mitt internship på Whyred HQ, men, oavsett så är det ett par riktigt sköna skjortor jag valt ut åt er dudes nedan. Jag älskar button down skjortor, både för egen del men även på herrar. Jag hatar skjortkragar som inte sitter på plats och står ut. Button down för alla skjortor helt enkelt.
 
Mina val nedan bör matchas med ett par svarta jeans (absolut snyggast enligt mig) och sneakers. Den kombon hade iaf fått mitt hjärta att smälta.
 
 
 
 
Från vänster; klassikern Colin Twill, Svart // Hammond Flower - våga PRINT // och Matrix Denim i den perfekta blåa tonen - känns ändå som en klassiker också på något sätt.
 
Om ni inte redan har upptäckt Whyred så tycker jag det är dags för alla grabbar därute att antingen; svänga in i de fina butikerna runt om i våra storstäder, (Södra Larmgatan i Göteborg) eller på Whyred.com!
 
 
 

Evening Tunes

 
 
 
 
 
 
 

Zara Studio

För er som inte vet så är underlinjen Studio, Zaras lite mer exklusivare och mer highfashion-linje. Jag älskar studio, det brukar oftast va väldigt fina silhuetter och snitt i kläderna, framförallt blusarna, samt brukar materialet vara lite "roligare" om man kan uttrycka det så.
 
Kikade in på Zara idag och såg att den här otroligt fina Draperade toppen hade kommit in - ingen har väl missat den trenden hoppas jag ? Annars vet ni det nu !
 
Jag skulle verkligen kunna tänka mig den olivgröna toppen nedan matchat med en svart kavaj, jeans och klackar. Ûbersnyggt!
 
 
279 pix och den blir din!
 
 
 

Interior Dreams

Jag vet inte vad som har hänt men mitt intresse för inredning har det senaste året eskalerat. Har insett att det nästan är roligare att köpa nya ting till hemmet än kläder(?!) till mig själv, Bananas !
 
 
 
 
Allt finns att köpa på Artilleriet.se. Snälla, kan inte bara allat flytta in hos mig typ. Nu. Speciellt marmorbordet - hur fantastiskt ?!
 

Alexander Wang For H&M

 
På musikfestivalen Coachella avslöjades det nu i helgen att den New York-baserade amerikanska designern Alexander Wang kommer att bli H&Ms nya gästdesigner.

 

Wang designar fantastiska kläder för både dam och herr och är dessutom otroligt duktig på accessoarer. Personligen älskar jag Wang för hans underlinje T by Alexander Wang där fokus ligger mer på snygga och enkla basplagg. Jag hoppas att kollektionen för H&M kommer att inkludera en del enklare toppar och plagg, ni vet sådana där vinnare i garderoben.

 

Kollektionen kommer att släppas i utvalda butiker och online den 6 november. Min erfarenhet säger att det bästa är att ringa in sin beställning, bara ett tips från coachen.

 

 

 


Rodebjer

Fantastiska blusar från Rodebjer. Båda. Hade passat perfekt in i min garderob!
 
 
Rodebjer har aldrig tidigare varit en favorit, men märket växer allt eftersom i mina ögon. Tummen upp!

It's all about the basics

Om ni har föjt mig sedan tidigare vet ni ju att klassiska basplagg ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Igår fyndade jag den perfekta tishan på Cubus av alla ställen, och bäst av allt - priset - 99 pix.
 
Den är fantastiskt skön och har lite stadga i tyget vilket jag diggar. En ny favorit i gaderoben helt enkelt, skynda fynda!
 
 
 

My kind of art

Min nya tavla. Den har precis allt. Och den passar så otroligt bra in här hemma hos mig. I min umgängeskrets är jag ensam om den, vilket jag på något vis tycker är viktigt. Jag vill inte ha en tavla som alla andra har helt enkelt.
 
 

Jag har även siktat in mig på en till som är helt otrolig. Får se när den dyker upp, självklart kommer jag att visa er.
 
 
 

Evening Tunes

 
 
 
 
 
Awesome.

Let's talk sneakers

Jag har varit sugen på ett par Eytys i läder nu ett bra tag men de har ju varit utsålda i 37 i en evighet.
 
 
 
 
Och jag har helt enkelt inte tid att vänta nu när mina kära Converse sjunger på sista versen. Sulan inuti skon börjar lixom försvinna, vilket kanske inte är så konstigt, jag skyller på vårt fina lands oförutsägbara väder. Det har blivit en del vattenpölar om man säger så. En enkel lösning hade ju kanske varit att köpa ett par nya, men samtigt som de är favoriter så har jag även för tillfället (notera; för tillfället) tröttnat lite.
 
Men det jag egentligen ville berätta för er i detta inlägget var att jag äntligen funnit den perfekta skon. Låt mig presentera; Kate Sport Shoe I läder från Filippa K.
 
 
 
 
En korsning mellan Eytys och Converse, hallå - känns ju väldigt jag på något vis!
 
 
 

RSS 2.0