Stockholm

Inflyttad på Söder.
 
 
Känns rätt soft.

That lovely proenza top

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Måste hamna i min ägo.

Nicholas Kirkwood

Elaphe, metallic and patent-leather sandals - Holy crap.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Mira Way

Älskar hennes innovativa och unika stil - STYLISH
 
 
 
 
 

Totally lovin' the pants

 
 
Bilden är från ett editoral ur Vogue US januari 2013 issue!
 

Watch it

Så sugen på en ny klocka -  och blev ju inte mindre sugen efter editorialet nedan ur Vogue Russia Januari 2013 issue!!
 



totally hooked on the combo

 
 
 
För tillfället är jag helt besatt av combon Navy - gold -black !
 
 

Kvalité

Just nu är min facial rengöring från Dermalogica slut precis som min foundation YSL Teint Touche Eclat och min concealer från Lancome. När jag tänker efter skulle jag behöva en ny primer dessutom... Det blir dyrt för en studentplånbok det här. Ibland undrar jag varför just mina favoriter är så nedrans dyra men så ser man till kvalité, dryghet och resultat och så inser jag att - jo det är värt det!
 
 
 
 
 
 
 
Många som jag talat med anser att det är aldelles för dyrt att lägga över sexhundra kronor på en foundation men jag måste säga att den är verkligen värd det. Den är lätt att applicera och det blir inga ränder. Den återfuktar som ingen jag har testat tidigare och den ger en fin lyster till hyn.
 
Om du är lite skeptiskt, fråga om du får med en prov så du kan testa ut färg. Det är viktigt att du får en som passar din hud och som ser bra ut i dagsljus. Ofta erbjuder de dig att testa i butiken men jag känner att jag gärna vill applicera på helt nytvättat och återfuktat ansikte hemma för att få se det verkliga resultatet!
 
 
 
 

In the mood for a cap

Efter att ha blivit inspirerad av supersöta Miroslava Duma - my favourite Russian fashionista - blev jag dundersugen på att införskaffa en huvudbonad lik den från Eugenia Kim nedan. Skall gå Vintage-rundan, någon bör ju ha något liknande!
 
 
PS. Följ Miroslava på Instagram "miraduma" hon är flitig på att updatera och inspirera sina followers! ♥

PS1 Medium Suede flap front bag

 

 
 
 
Från Proenza Schouler - dröm

The party bag

Jag behöver verkligen en ny väska i storleken mindre. Louboutin sweet charity satin and lace bag nedan är supercute men den typ jag egentligen är i behov av är en något mer classic partyväska i skinn... 
 
 
 
so, the search for the perfect bag continues...


The Vogue Paris 2013 Calendar

Varje år kommer The Vogue Paris Calender som en bilaga i december/januaris "holiday issue" utgåva - den ultimata calendern för varje fashionista. Skall allt se till att få mig en egen också!
 
January: Daria Werbowy by Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin // February: Anja Rubik by Hedi Slimane // March: Raquel Zimmermann by Mikael Jansson // April: Lara Stone by Mario Sorrenti // May: Kate Moss by Mario Sorrenti // June: Sasha Pivovarova by Mert Alas & Marcus Piggott //
 
 
 
 
 
 
Tyvärr fann jag inte fler bilder efter Juni men om ni är intresserade av vilka modeller som skall pryda resterande månader kan ni kolla nedan.
 
July: Natasha Poly by Mario Sorrenti // August: Gisele Bundchen by Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin
September: Missy Rayder by Mikael Jansson // October: Aymeline Valade by Mario Sorrenti // November: Frankie Rayder & Diana Dondoe by Mikael Jansson // December: Isabeli Fontana by Mario Sorrenti
 
 

DKNY pre-fall 2013

Känns väldigt classy-chic ! Skorna är fantastiska, känns som att gladiator-sandalerna kommer att slå hårt i sommar och höst. Gillar verkligen stylingen på bilderna. Frisyrerna och detaljerna som det svarta tunna halsbandet känns helrätt - det behöver inte vara så komplicerat och ofta är stämmer uttrycket - Less is more- ganska bra!
 
 
 
 

3.1 Phillip Lim spring 2013 R-T-W

Jag vet att jag postat några av dessa bilder förut men jag måste göra det igen. Trots att jag känner att kollektionen är något spretig - många olika temat - anser jag att denna kollektion är en av hans bästa hitills. Den delen med småblommiga & färgsprakande plagg bojkottade jag då jag för det första inte är den färglada typen eller har ett intresse i att bära småblommigt men det övriga - HOLY MACARONI !
 
 
 
Jackan på sista bilden - jag vill ha den så mycket att det gör ont. Många fashionistas har snöat in sig på byxorna med samma effekt men jag.. finner dom.. sådär.. om jag skall vara ärlig. Vill du veta hur dom ser ut kan du kolla style.com och fatta din egen uppfattning!

Hope grand knit

 i denna myser jag omkring idag - tror det kan vara mitt bästa köp någonsin ! Så härlig och lagom varm, värdens goaste och största krage och det bästa av allt det finns inget i materialet som kan kliar. Jag har så många tröjor med ull och angora i men jag klarar inte av dom. HEMSKA rent-ut-av-sagt. Varenda gång jag envisas med att ha på mig någon av dom så kommer jag inte mer än utanför dörren innan jag längtar tills jag är hemma och kan slänga av mig den. Och gång på gång säger jag - ALDRIG IGEN. Men nu har jag bestämt mig för att bojkotta dom tröjorna helt. får rysningar bara jag tänker på dom..
 
 
 
 
 
 
 

Daily Notes

Skall strax springa till bussen för att träffa Hasse och Tiny Lopez på "kröööööööken" för en fika och gott snack på Le Pain Francais. Gud, kommer sakna dessa inbitna götlaborgare när jag flyttar till den kungliga hufvudstaden. Men, finns det hjärterum så finns det stjärterum även i en etta på 30 kvadrat på söder! ♥
 
Nu måste jag slänga på mig något anständigt, ingen lust att köra PJ's in public idag..

It's done

Alexander Mcqueen, snälla, sluta designa fler box clutches. Att göra väskan mer avlång, byta färg/material/döskallar är inte förnyelse det är dålig fantasi.
 



 
 

The coolest pants

 
Som ni kanske har märkt av så börjar Resort 2013 att komma ut nu. Mycket av ACNES kollektion har kommit men det finns inte mycket som skapar ha-begär hos mig. Däremot längtar jag till Spring R-T-W 2013 och speciellt de fantastiska byxorna i kollektionen...
 
 
 
 
Jag måste få tag i jeansen ovan, så fina och i stort sett de enda blåjeans som jag kan tänka mig att bära. Navy brallsen till höger är ju också fantastiska och skulle mer än gärna få flytta in i min garderob. En dröm hade ju varitt att äga skinnbyxorna i mitten med volang också - super duper nice- men kanske inte riktigt aktuellt, student-life you know.
 
 
 
 

Supercool and awesome

Emmitt Chunky Open-Knit Sweater från Marc By Marc Jacobs - mens departement - Men lika snygg på damer som herrar!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klicka hem på här

Lara Bohinc

Fick dessa helt fantastiska Lara Bohinc örhängena av min pojkvän i födelsedagspresent, jo just de, fyllde år förra lördagen har kanske glömt att säga det!
 
 

 
Svårt att fånga roséguld på bild och förmedla deras excellence men dom är så fina.. jag dör.
 
 
 
 
 

Intervju

I det här vackra och helt fantastiska kollektionsrummet satt jag - supernervös - för ett par veckor sen och väntade för intervju - kan ni gissa vart det är?
 
Ps. bilden är lånad från kotyr.se
 
Det är mycket saker som sker i mitt liv just nu och det ser ut som en hel och härlig röra! Många bitar faller på plats medan en del känns lite osäkra..? men häng kvar så kommer ni snart att få reda på vad som hända skall !
 

Stay tuned

3.1 Phillip Lim pre-fall 2013

3.1 Phillip Lim är den kollection (av de som kommit ut hitills) som jag känner är mest mest "wearable". Byxor och en knit alternativt en college är ju min typ av höstuniform, så att jag finner många favoriter nedan blir nog ingen direkt förvånad över.

 

 
Personligen anser jag dock att många av leo - plaggen kunde exkluderas och istället tycker jag att han kunde fortsätta använda sig av tex, rutiga inslag (som vi såg i hans spring R-T-W 2013) eller gärna mitt favoritmönster - PAISLEY- som sagt vad som helst som känns lite nytt. Jag vet att många gillar leo men jag känner spontant att leoprinten gärna får trappas ner något framöver trots att jag tycker det är otroligt fint känns det något uttjatat efter ex antal säsonger.
 
 
Men som sagt, bortsett från leoprinten är den här kollektionen helt fantastisk. Älskar de stora tröjorna med zip-detaljer, för mig är de dessa som bär hela pre-fall kollektion. De lårhöga stövlarna är ju självklart också to die for och bör därför också uppmärksammas nedan.
 
 

Chanel pre-fall 2013 : men

Om man kikar igenom kollektionen är det inte svårt att lista ut vad Lagerfeldt anser att grabbarna skall köra på nästa höst - RUTIGT - är svaret (om det inte riktigt nådde fram). Om jag var grabb skulle jag lita på Lagerfeldt, det är ju bara att kika på bilderna nedan - kläderna är ju helt sanlöst coola!
 

 
 
Min pojkvän kommer få ett par - superfina - blå/grön/röd rutiga byxor redan denna julen av mig. (påminner lite om de rutiga byxorna på bilerna)
 
 

Giuseppe Zanotti

 

Lace-up Scalloped Sandal är ett mästerverk i mina ögon. På bilden nedan ser ni fina supermodellen Anja Rubik i kläder från sin egen garderob looking very chic i sina Giuseppe!
 
 
 

Help to save the world - Recycle with H&M

I februari 2013 kommer H&M att lansera ett världsomfattande ekologiskt återvinningsprojekt för begagnade kläder. För konsumenten innebär detta att om du lämnar in 3 plagg för återvinning - märke, skicka, pris från början är ej väsentligt - får du en kupong på ett värde av 5 € ( vet inte exakt vad summan kommer vara i SEK) !
 
H&M är smarta. Plaggen de får in återanvänds för att skapa nya plagg vilket innebär att man inte behöver tjuva på naturresurserna i onödan. Tänk om alla stora kedjor i världen kunde göra så här, då hade vi kunnat spara på jorden men ändå fortsätta konsumera som vanligt.
 
 
 
 
Utåt sett så annonserar H&M att de är världsledande inom sitt arbete med CSR (corporate Social Responsibility- företags ansvarstagande gällande både etiska aspekter och miljö). När en så stor koncern som H&M fallerar på någon punkt vrids fokus upp till tusen och skriverierna avlöser den enda efter den andra. Att uppmärksamma sådana aspekter är självklart väldigt viktigt men jag anser även att de skall uppmärksammas när de gör något bra- och där fallerar Media, då bra nyheter uppenbarligen inte säjer lika många tidningar..
 
Jag vill iaf visa mitt stöd genom att belysa detta projekt och dess fantastiska syfte och passa på att ge H&M tummarna upp !
 
 

TRENDSPOTTING - HAREMSBYXAN

Pre Fall 2013 börjar dyka upp på style.com och det är alltid lika roligt att kolla igenom och se vilka trender som komma skall.
Som jag har skrivit tidigare, så tycker jag att alla borde kika igenom dessa för att kunna handla plagg som man kan ha länge!
 
 
Men, eftersom jag redan kollat igenom visningarna tänkte jag dela med mig av en TRENDSPOTTING för er bekväma. En trend som jag såg TYDLIGT i flertalet visningar var att harems byxan kommer tillbaka (men även vida byxor i allmänhet) Jag äger själv några stycken par (super-COMFY!) men skulle kanske behöva gardera mig med ett par svarta, mer kostymbyxa-inspirerade samt ett par i Jersey material (College). De olika modehusen har ju självfallet gjort "sin egen" version av haremsbyxa med hjälp av material och olika utformningar men jag märkte att de flesta hade anammat något mitt-emellan capri -och ankellängd.
 
 
 
 
För min del kommer det nog bli någon hellång eller ankellång variant då jag inte tycker att det är särskilt smickrande för mina ben att ha ett par byxor som sitter tajt runt vaderna. Caprilängden är inte heller min grej då jag tycker att det är dumdristigt att kapa ett par byxor precis där vaderna är som bredast. Man tappar ju en hel del längd på det enligt min mening.
 
Jah föredrar heldre haremsbyxor med en carrotshape som inte stannar upp på vaderna utan löper fritt ner om ni förstår, tycker det ger en mer smickrande siluhett!
 
 

The stella obsession

Hägrar hos mig. Blusen nedan släpper inte taget om mig trots att den egentligen inte alls går inom ramarna för min - jag bär bara svarta kläder - stil. Det är något med Stella som gör att min obsession inte slutar vid denna blus från R-T-W 2012 utan den fortsätter; Resort collection 2013 och Spring 2013. Mina vänner, jag ber om ursäkt i förhand men det kommer bli en del Stella hedanefter!
 
 

åtta timmar senare

och jag är fortfarande inte färdig med min hemtenta.
- Skjut mig.

"Le Ciel dans une Chambre"

Editorial ur Vogue Paris double issue (Dec 12/ Jan 13) med modellen Malgosia Bela fotat av Lachlan Bailey och stylad av Géraldine Saglio är en dröm - En ren dröm. 
 
Jag absolut avgudar luggen och den sköna 70's viben som infinner sig lite här och var - merveilleusement !
 
 

Derek Lam

R-T-W Spring 2013 shoes är helt fantastiska.
 

Daily notes

Idag har jag världens mest tråkiga liv. Sitter och försöker skriva en hemtentamen och på 2 timmar har jag gjort en halv fråga av de 8 jag har kvar, känns bra.
 
Ne nu fick jag konstaterande-ångest. Kändes bättre innan...
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0